23 Mayıs 2015 Cumartesi

Unsuz Diyet Kek

Unsuz Nohutlu Fit Cupcake Tarifi 

Bu tarif benim ilk nohutlu kek denemelerimden birine ait ancak o zamanlar keki tatlandırmak için bal kullandığımdan ben size hurmalı halinin tarifini vermiştim.
--> tarifi burada
Geçen günlerde bir iki takipçim portakal ve bal kullanarak yaptığım halinin tarifini isteyince ben de bloga yazıyım dedim :)
Lezzet olarak bunun da çok şahane olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım :)

Tarifte gördüğünüz gibi bu keki kışın yaptığım için tatlandirmak icin bal ile birlikte portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi kullanmıştım.Ancak yaz aylarında portakal bulamayacağımızdan ona alternatif olacak malzemeleri parantez içerisinde belirttim.
Tahmin ediyorum o sekilde de lezzetli olacaktır.
Bu arada hiç kabartma tozu kullanmadan bu şekilde kabardığını da belirtmek isterim :)🙈



Malzemeler

-1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
-2 Tatlı Kaşığı Fıstık Ezmesi
-1 Yumurta
-2 Çorba Kaşığı Bal
-Yarım Portakalın Suyu (ya da yarım elma püresi-robottan geçirebilirsiniz tüm malzemelerle birlikte)
-Portakal Kabuğu Rendesi(ya da limon kabuğu rendesi)
-Dr. Oetker Vanilya Aroması(3/4 tüp)
-1 Çay kaşığı Tarçın

Üzeri İçin 

-Kakao ya da %99 kakao oranlı çikolata rendesi
 (lindt kullanmıştım)

Yapılışı

Malzemeler kısmında gördüğünüz ne varsa hepsini mutfak robotuna atıp püre kıvamına gelene kadar robottan geçiriyorsunuz ardından hiç yağ kullanmadan küçük silikon muffin kaplarına paylaştırıp 160 derece fırında 20 dk. pişiriyorsunuz hepsi bu :)
Bu malzemelerden toplamda 5 adet kek çıkıyor.
Şimdiden AFİYET OLSUN :))




3 yorum:

  1. Alternatiflerine bayılıyorum Aysucum :) Emeğine ve fikrine sağlık...

    YanıtlaSil