16 Haziran 2015 Salı

Kinoali Naneli Kabak

Kinoali Naneli Kabak Tarifim

Yaz geldi,havalar ısındı,hafif bir şeyler yesek diyenler için hazırlaması kolay ve hızlı pişen ayrıca hem sıcak hem de soğuk yenebilen bu tarifim ramazan ayında da yemeği fazla kaçırmak istemeyenlere süper bir alternatif olacak diye düşünüyorum.
Sağlıklı beslenme aşıklarını yine kıskandırıcam ama pazardan alınan minicik tap taze kabaklar ve bahçeden sabah koparılmış taze nanelerle başka ne yapılır bilemedim:)) 
Dilerim yerken keyif alırsınız.
Hemen tarife geçiyim:



Malzemeler

-1 Kilo Kabak
-2 Domates
-Yarım Çay Bardağı Kinoa(yoksa bulgur)
-2 Küçük Soğan
-1 Avuç Taze Nane
-1.5 Çorba K. Zeytinyağ
-1 Çay Kaşığı Tuz


Yapılışı

Öncelikle kabaklar iyice yıkanır ve benim kullandıklarım gibi körpe iseler hiç kabuklarını soymaya gerek duymadan iri iri doğranır.
Tencereye alınan kabakların üzerine gelişi güzel doğranmış domates,soğan ve iyi yıkanmış kinoa ilave edilir.
Son olarak yağ ve tuz da eklendikten sonra su ilavesi yapmadan kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen yemeğin üzerine taze nane doğranır.
AFİYET OLSUN :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder